Zuidwesthoekteam dammers winnen van rivalen uit Woudsend

Balk

Bakhuizen -  Het zuidwesthoekteam heeft verdiend gewonnen van de rivalen van het eerste uur “Eensgezindheid” uit Woudsend. Voorheen speelden de teams nog met 10 tegen 10, daarna werd het 8 tegen 8 maar tegenwoordig wordt er met zestallen gespeeld, dit door de geringe aanwas in de damsport net als bij vele andere sportverenigingen het geval is. Aan bord 1 speelden de nieuwe kampioen van de gasten Siep Altena tegen Sjouke Reekers van de thuisclub. Sjouke had een prachtige aanval op de rechterflank opgezet en daar had Siep geen goed antwoord op en kon achter de feiten aanlopen met als resultaat een nederlaag.Maar vóór deze winst kon Jacob Folkertsma een remise aanbod aannemen maar deze werd geweigerd

Met desastreuze gevolgen want hij liep later in een eenvoudig damzetje met winst voor Nico v/d Werf.

Mooie slagzet

Gert Baukema deed het beter door met een mooie slagzet Max Faber met nul punten naar Woudsend stuurde. Met de stand 4-2 leek het de goede kant op te gaan maar de sterke Gaele Stoker van de bezoekers dacht daar anders over en speelde Johannes v/d Goot naar een nederlaag en de stand was weer gelijk. Pieter Folmer had ook één van de sterke speler getroffen maar weerde zich kranig en kon steeds de aanvallen pareren en haalde een verdiende remise. Met de stand 5-5 ging het er om wie zal deze strijd winnen? Jan Peters van de thuisploeg had in het eindspel nog een verrassing in petto en versloeg in een spectaculaire partij zijn opponent Joop Oosterbaan.

De volledige uitslag:

ZWHD - Woudsend S. Reekers - S. Altena 2-0 J. v/d Goot – G. Stoker 0-2 J. Peters - J. Oosterbaan 2-0 P. Folmer – K. Lyklema 1-1 G. Baukema – M. Faber 2-0 J. Folkertsma – N. v/d Werf 0-2 Totaal uitslag 7-5

Auteur

Meintje Haringsma