CDA bekijkt hoe de fusie is verlopen

SLOTEN

Het CDA De Friese Meren kijkt op 3 december om 19.30 uur in de Mallemok in een bijeenkomst in Sloten hoe de fusie van de gemeente De Fryske Marren is verlopen. De gemeente bestaat alweer bijna twee jaar. Na jarenlange voorbereiding gingen op 1 januari 2014 de oude gemeentes Skarsterlân, Gaasterlân-Sleat en Lemsterland op in een fusiegemeente, met toen nog de naam: De Friese Meren. Het CDA De Friese Meren wil eens terugkijken op het fusieproces van de afgelopen twee jaren, wat ging er goed, wat ging er minder goed en wat is er van geleerd.

Expert fusies

De leden krijgen een inleiding van Avelien Haan-Kamminga, expert op het gebied van gemeentelijke fusies en verbonden aan de Thorbecke Academie. Wethouder Frans Veltman van economische zaken en ruimtelijke ordening en wethouder Janny Schouwerwou van sociale zaken vertellen over waar zij op dit moment aan werken. Ook zal een aantal ondernemers uit diverse branches en vertegenwoordigers van diverse organisaties in de gemeente uitleg geven over de gevolgen die de fusie voor hen heeft gehad. De bijeenkomst is voor leden en niet-leden.

Auteur

Meintje Haringsma