Een theatraal monument voor een vermoorde broer over Sydo van Loo

BALK

 Op 31 januari 2004 werd Sydo van Loo vermoord in de Utopische stad Auroville in India. In Balk kreeg deze wrede dood meer aandacht omdat zijn ouders hier woonden. In de Paadwizer werd een gedachtenisdienst gehouden en op de begraafplaats in Balk werden zijn stoffelijke resten begraven en een grafmonument opgericht.

Mijn lieve broer

Door de performer Luc van Loo is 11 jaar later een theatraal monument voor zijn broer gemaakt met de titel :””Mijn lieve broer.” De voorstelling ging enige weken geleden in première in Utrecht en werd bijzonder goed ontvangen. “ Mijn lieve broer” is een vertelling met beeld en muziek over de herinneringen uit de jeugd van de broers, sfeerbeschrijving van Auroville , de gruwelijke moord en de verwerking daarvan maar ook met liefde voor het leven dat verder gaat. Luc van Loo geeft een menselijke inkijk en hoopgevende inkijk in de gevoelswereld van een nabestaande. Op zaterdag 12 december brengt hij de voorstelling in de Treemter. De voorstelling is voor ieder toegankelijk ,de aanvang is om 20.00 uur en kaarten zijn aan zaal verkrijgbaar . Voor nadere informatie kunt u een berichtje sturen naar jentheegsma@live.nl of tel 0514601021.

Auteur

Meintje Haringsma