Jan Ruurd Leegstra wint judopartij met yuko

Balk

Purmerend – Sportvereniging Purmerend organiseerde afgelopen weekend het Waterland Toernooi en Witte Banden Toernooi in sporthal De Koogmolen te Purmerend. Jan Ruurd Leegstra uit Sloten deed mee aan dit eliminatiesysteem. Bij een verliespartij hebben de deelnemers nog de mogelijkheid om door te gaan in de verliezers ronde voor de derde plek.

Hij verloor zijn eerste partij in de klasse tot 66 kg met ippon. Dit was in de tweede ronde, nadat hij de eerste ronde was vrijgeloot. Vervolgens wist hij zijn tweede partij te winnen met yuko. Hierdoor ging hij door naar de wedstrijd om het derde plek. Helaas wist hij deze niet winnend af te sluiten. Ondanks dat hij een paar mooie aanvallen en een mooi grondgevecht liet zien, kon hij toch net net de overwinning naar zich toe trekken.

Auteur

Meintje Haringsma