Sinterklaasbank: 40 kinderen krijgen toch een cadeau

BALK

De Sinterklaasbank ”Balk en Omstreken”verrast ook dit jaar weer een aantal kinderen met een cadeautje. Veel gulle gevers hebben dit mogelijk gemaakt.  De Sinterklaasbank “Balk en Omstreken” heeft dit jaar statiegeld bonnenbussen bij verschillende supermarkten geplaatst en spaarbankjes bij middenstand en horeca. De opbrengst van de statiegeld bonnenbussen was boven verwachting. 'De Voedselbank Zuidwest Friesland, Plaatselijk Belang Balk Vooruit, PLUS supermarkt Balk, Spar Woudsend, Attent Sikkes Hindeloopen, Poiesz Koudum, Spar Oudemirdum en Spar Bakhuizen,'hebben ons enorm goed geholpen. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen ons initiatief steunen.Dankzij hun medewerking is het ook dit jaar weer mogelijk om de kinderen in Zuidwest Friesland met een cadeautje te verrassen,'aldus de organisatie.

Dit jaar krijgen 40 kinderen uit de regio Zuidwest Friesland daardoor wel een sinterklaascadeau. Dat zijn over het algemeen kinderen die in verborgen armoede leven. Wel 400.000 kinderen in Nederland leven onder dergelijke omstandigheden.  

Kinderen mogen zelf hun cadeau kiezen

De Sinterklaasbank onderscheidt zich van andere initiatieven en organisaties omdat kinderen hun eigen cadeau kunnen kiezen. Ze bladeren zelf de speelgoedfolder door,en maken een verlanglijstje voor de Sint. Want de voorpret is immers minstens zo belangrijk als het krijgen van het cadeautje zelf. De Sinterklaasbank bestaat ruim 8 jaar. Alle vrijwilligers werken voor de doelgroep die zich binnen hun eigen woonomgeving bevindt. Zo richt de Sinterklaasbank “Balk en Omgeving” zich op de kinderen waarvan hun ouders bij de Voedselbank Zuidwest Friesland zijn aangesloten. De vrijwilligers moeten er zelf voor zorgen dat er voldoende geld binnenkomt om de cadeautjes te betalen.  

Nog meedoen

Mensen die de Sinterklaasbank ook een warm hart toedragen kunnen nog steeds een gift doen. Die kan gestort worden op Rabobank nummer NL40 RABO 0106 7550 13 ten name van De Sinterklaasbank onder vermelding van ‘Balk en Omstreken”.

Auteur

Meintje Haringsma