Extra concert FRI{E}SIAN PROMS op 14 januari

LEEUWARDEN

De publieke belangstelling voor FRI{E}SIAN PROMS is zo groot dat de concert-/showavond twee keer zal plaatsvinden, namelijk op donderdag 14 en vrijdag 15 januari in het WTC Expo te Leeuwarden. Twee heel bijzondere en unieke avonden voor elke muziek- en paardenliefhebber.

Samenspel

FRI{E}SIAN PROMS is een indrukwekkend samenspel van klassieke muziek, popmuziek en Friese paarden. Het programma staat en met het contracteren van Barry Hay, de frontman van Golden Earring, is de line-up van FRI{E}SIAN PROMS compleet. Het orkest The Symphonic Music Connection, bestaand uit veertig musici, zal samen met het FRI{E}SIAN PROMS Grootkoor onder leiding van Theo Brouwer de gastartiesten en optredens van het Friese paard begeleiden. Naast Barry Hay treden tijdens de FRI{E}SIAN PROMS diverse nationale en internationale artiesten op, zoals X-Factor winnares Lisa Lois (Hallelujah), de Engelse tenor Tony Henry, de Spaanse Sopraan Eugenia Boix, Bert Vrieling de frontman van de Nederlandse bluesformatie Flavium en de internationaal aan de weg timmerende Rolf Sanches met het nummer Bailando van Enrique Iglesias.

Friese paard

Een van de hoofdrollen tijdens de FRI{E}SIAN PROMS is uiteraard weggelegd voor het fiere Friese paard. Wat de FRI{E}SIAN PROMS zo uniek maakt is het samenspel tussen topmusici en de kracht en schoonheid van Friese paarden.Een kleurrijke karavaan van ruiters, menners en paarden brengt uiteenlopende culturen in een indrukwekkende entourage van licht, laser en special effects bijeen. FRI{E}SIAN PROMS vindt plaats op 14 en 15 januari in het WTC Expo te Leeuwarden tijdens de jaarlijkse Hengstenkeuring van het Koninklijke Vereniging ‘’Het Friesch Paarden-Stamboek’’ (KFPS) van 14 t/m 16 januari. Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.friesianproms.nl, www.kfps.nl en www.vanplan.nl

Auteur

Meintje Haringsma