Lezing: van Einstein naar Alles uit Niets

Balk

Wyckel Piet Maclaine Pont houdt op 9 december in gebouw Irene in Wijckel een lezing over Einstein.

Albert Einstein maakte precies 100 geleden een aantal heel belangrijke dingen bekend en werd een paar jaar daarna wereldberoemd. Zijn naam kent dan ook iedereen, maar wat was er zo belangrijk aan wat hij toen bedacht had en wat kunnen we daar nu mee? Einsteins echte theorieën worden vandaag de dag nog steeds maar door een klein aantal mensen volledig begrepen. Maar wat het voor ons betekent, is heel goed te begrijpen. Veel praktische dingen kennen en gebruiken we tegenwoordig vrijwel allemaal. Denk daarbij aan lasers, LED-lampen, GPS, en heel veel zaken die met onze kennis van atomen en kosmos te maken hebben. Zonder Einstein zou onze wereld er wezenlijk anders uit zien. Ook zouden we niet een redelijk goed en betrouwbaar idee hebben hoe ons heelal eigenlijk is ontstaan en hoe het zich zal ontwikkelen.

Eenvoudig verhaal

Mensen die het leuk vinden daar iets meer over te horen, kunnen op 9 december terecht in gebouw Irene aan de Jeen Hornstraweg 8  (het dorpshuis van Wijckel) zal vertellen. Daar gaat Piet Maclaine Pont ook verder in op vragen of opmerkingen. De inloop met koffie is om 19.45 uur. Vanaf 20.00 uur is de presentatie. Aanmelden via pietpont@mullpon.com of een telefoontje naar 0514 – 605 942.

Auteur

Meintje Haringsma