De Wâlde na rust oppermachtig

ELAHUIZEN

Na een 1-1 ruststand raasde er in de tweede helft een groen/gele storm over het veld wat leidde tot een 5-1 overwinning voor De Wâlde tegen ONT. In Elahuizen kwam de uitploeg na vijf minuten nog wel op een 0-1 voorsprong, maar zes minuten later wist Anne Willem Landman de stand gelijk te trekken door een fout in de verdediging af te straffen. Na de theepauze schoot De Wâlde uit de startblokken.

Mooie score

Goals van Stephan Kuiper (50’) en Egbert Mulder (52’) zorgden voor een 3-1 voorsprong. In de zeventigste minuut was het Geart Hiemstra met de 4-1, waarna Fouke van Gosliga twee minuten voor tijd voor een 5-1 eindstand zorgde. “Op basis van de tweede helft een terechte overwinning”, concludeerde trainer Martin de Jong. “We hadden nog meer kunnen scoren, maar 5-1 is natuurlijk een mooie score. Ik ben erg content met de zestien punten die we nu hebben en hoop dat we in de komende twee uitwedstrijden er nog wat bij kunnen pakken.”

Auteur

Meintje Haringsma