Winnende gedicht: Welkom

Joure

Lara van Vliet (12 jaar) uit Echtenerbrug en Lene de Jong (13 jaar) uit Lemmer hebben het winnende gedicht geschreven voor de nieuwe burgemeester. Het gedicht draagt de titel 'Welkom'.

Alle leerlingen die naar het voortgezet onderwijs in gemeente De Fryske Marren gaan, konden hun wens voor de nieuwe burgemeester in een gedicht verwerken. Uit de ingestuurde berichten is het gedicht van de leerlingen van het Zuyderzee College in Lemmer gekozen. Lara en Lene zitten in 1 VWO. Welkom Welkom in een gemeente vol trots, liefde, en vertrouwen Een gemeente met de naam “samen staan we sterk” We bouwen een muur vol vertrouwen en steun Wij hopen dat u onze muur kunt versterken Helpen, aan de trots van De Fryske Marren Helpen, met het bereiken Bereiken van onze dromen Het onmogelijke mogelijk maken Het beschermen Beschermen van onze naam Die naam waar we allemaal zo trots op zijn Die trots die elke bewoner bij zich draagt Die trots neemt niemand ons weg Wij willen ons die trots blijven herinneren Herinneren, van die mooie tijden Herinneren, wat onze gemeente zo mooi maakt Die trots willen wij voelen als we aan onze burgemeester denken Wat hij ons heeft helpen bereiken Dat wij in De Fryske Marren allemaal gelijk Gelijk kunnen zijn Wij zijn niet perfect Wij weten dat u ons kunt helpen Helpen Bijzonder te worden Onze angst te vergeten, te overwinnen Onze eenzaamheid te verdrijven Onze natuur te beschermen Om puur, eerlijk en oprecht te blijven Onze wensen uit te laten komen Onze muur te bouwen

Auteur

Brenda van Olphen