Ganzen kijken in Zuidwest Fryslân

OUDEMIRDUM

Op zaterdag 5 december 2015 organiseert IVN Sûdwesthoeke een ganzenexcursie in de omgeving van Gaasterland. Start om 10.00 uur op de Brink te Oudemirdum.

De winterganzen zijn weer volop aanwezig. De meeste soorten zijn al even terug uit hun noordelijke broedgebieden en komen hier de winterperiode doorbrengen. Het is dus nu een mooie gelegenheid om eens te kijken naar deze groepen ganzen. Tijdens de excursie wordt uitleg gegeven over de herkenning van de verschillende soorten ganzen, waarom ze hier komen en hoe het met ze gaat. Ook wordt aandacht besteed aan de algehele ganzenproblematiek en aan de vraag waarom er ook zomers steeds meer ganzen te zien zijn.

Mee het veld in

Wie mee het veld in wil en meer wil weten van de ganzenontwikkelingen,  moet zaterdag 5 december om 10.00 uur op de Brink in Oudemirdum zijn voor bezoekerscentrum Mar en Klif. Daar staat ganzendeskundige Marten Wesselius van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) klaar voor een ongeveer 2 uren durende tocht door de regio om naar ganzen te kijken. Het vervoer is met eigen auto’s, er wordt zoveel mogelijk gecarpoold.  Een verrekijker en warme kleding zijn aan te bevelen. Vooraf aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Auteur

Meintje Haringsma