Hoge resultaten plankspringen Fries Kampioenschap springen

Balk

Pegasus –Jildou Pries en Bjorn de Jong uit Koudum, Femke Bajema en Marije Valk uit Warns, Mariska de Vries uit Oudemirdum, Hester de Vries en Jules Sprangers uit Wijckel, Rineke Haarsma uit Tjerkgaast en Josine Kruyshaar uit Woudsend waren afgelopen weekend met hun teams van Gymnastiekvereniging Pegasus bijzonder succesvol bij het Fries kampioenschap springen. Dit FK werd in Surhuisterveen georganiseerd.

  De junioren wonnen geen prijzen, maar de wedstrijden vormden wel een goede training. De jeugdturnsters en mix groep behaalden fantastische resultaten. Bij de turnsters veel hoge scores door technisch goed turnen. Vooral bij plankoline kastspringen werden ruim 5.00 punten meer als de naaste concurrentie behaald. De mix groep excelleerde met bijzonder moeilijke sprongen zoals dubbele salto’s en tsukahara’s.

Hoge resultaten plankspringen

De 2 senior dames groepen en weer de mix groep deden het vervolgens nog weer een keer heel goed. Hoge resultaten met een uitschieter bij plank springen. Bij dit onderdeel behaalde de dames senioren de eerste plaats met een voorsprong van ± 6.00 punten op de tweede plaats.

Uitslagen

1e en Fries kampioen;Dames jeugd 2 tumbling en plankoline kast. Mix senioren tumbling, minitramp valmat, minitramp pegasus en minitramp tafel. Dames senioren plank pegasus en minitramp pegasus bij B en C niveau. Heren junioren minitramp valmat en minitramp valmat. 2e plaatsen;Dames jeugd 1 tumbling en plankoline kast. Dames jeugd 2 minitramp valmat. Heren junioren minitramp pegasus. 3e plaatsen;Dames senioren tumbling, minitramp valmat en minitramp tafel.    

Auteur

Meintje Haringsma