Hielpen wint van tiental Woudsend

WOUDSEND/ HINDELOOPEN

Hielpen heeft zaterdag voor het eerst in de competitie buitenshuis punten gepakt. In Woudsend werd er met 2-3 gewonnen. Al na vijf minuten kwam Hielpen via Robert Stallmann op een 0-1 voorsprong. Het ging voor Woudsend van kwaad tot erger want Sven Nagelhout kreeg twee gele kaarten en dus rood na een half uur spelen. Na een 0-1 ruststand ging Woudsend aanvallender spelen en Hielpen profiteerde volop van de geboden ruimte. Jelmer Bokma maakte in de 50e minuut de 0-2, waarna Age Amsterdam in de 72e minuut de 0-3 binnenschoof. Drie minuten later verzachtte Leo Visser de pijn voor Woudsend met de 1-3.

Aansluitingstreffer

Vlak voor tijd maakte Nico Posthuma de aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam Woudsend niet. “Een dik verdiende overwinning”, aldus de trainer van Hielpen Doede Mulder. “Na rust ging Woudsend achterin één op één spelen, toen kregen wij heel veel ruimte en kansen. We hadden nog meer dan drie doelpunten kunnen scoren, maar het gaat op dit moment goed met Hielpen, daar zijn wij heel blij mee.” De trainer van Woudsend, Douwe Zeldenrust, vond de overwinning van Hielpen terecht. “Hielpen won verdiend. Na een half uur kwamen we met tien man te staan, dan weet je dat het moeilijk wordt. De tweede helft gingen we meer risico’s nemen en toen gaven we ruimte weg waarvan Hielpen profiteerde. Wij zitten in een moeilijke periode met teleurstellende resultaten. Hopelijk zijn de blessuregevallen na de winterstop weer terug en gaan we betere tijden tegemoet.” Tekst: Julian van der Vegt

Auteur

Meintje Haringsma