Frans Lagerwaard heeft pech bij Schaakclub Rijs

RIJS

Op de laatste avond voor Sinterklaas werd er in Hotel Jans weer geschaakt. De eerste die won was Hans Starreveld, met Frans Lagerwaard streed hij op niveau. Hans gaf Frans eerst een pion cadeau,  maar ving diens stukken vervolgens met veel geweld. Hans pakte zo het volle punt. Ook Sijtze van der Wal zorgde voor een stunt. Tegen topper Herman Beks had hij kunnen winnen. Als hij zijn toren op de achterste rij had geparkeerd, Had Herman in heel grote problemen verkeerd. Toch tikte Sijtze aan het eind nog de remise binnen.

Uniek seizoen voor Jan

Jan Brinkman won weer tegen Cornelis Jellesma. Dit is een uniek seizoen voor Jan. Al 11 partijen ongeslagen. Chris Draijer was weer van buitengewone klasse tegen Douwe Tjerkstra. Op de koningsvleugel viel zijn pion, Chris haalde het volle punt binnen. Tjeerd de Vries had veel geduld,  maar Jan Wevers verdedigde zich goed, Tjeerd ging er uiteindelijk met een volle punt vandoor. Voorzitter Henk Breimer en Auke Wouda hadden een mooi duel, zo werd er zelfs een paard gedekt. Ze behaalden beiden een halve punt. In het spel van Hans Kloots en Trienke Wijmenga tot slot resteerde een toreneindspel met veel pionnen. Zij deelden uiteindelijk de winst.

Auteur

Meintje Haringsma