De Wâlde stelt punt veilig in laatste minuut

ELAHUIZEN

  Tegen het lastige Be Quick wist De Wâlde afgelopen zaterdag een punt te bemachtigen. In Dokkum werd het 2-2. In de tiende minuut scoorde Stephan Kuiper voor De Wâlde de openingstreffer, waarna Be Quick net voor rust de gelijkmaker maakte. ‘We waren in de eerste helft gelijkwaardig, maar wij hadden wel de grootste kansen. Als je ziet dat je zulke kansen creëert, had je eigenlijk al 2-0 voor moeten staan’, aldus trainer Martin de Jong.

Hoog baltempo

Het begin van de tweede helft was Be Quick feller met een hoog baltempo, wat resulteerde in de 2-1 in de 65e minuut. In het laatste kwartier stond De Wâldeweer beter en beloonde het zichzelf in de laatste minuut met een goede aanval die een strafschop inleidde. Door een handsbal mocht Jouke Jan de Vries vanaf 11 meter de gelijkmaker binnen schieten.

Auteur

Meintje Haringsma