Friese Troubadours in Plaza 'De Balk'

DRACHTEN/BALK

De nieuwe zaalruimte van eetcafé Plaza de Balk aan de Lytse Side in Balk is zondagmiddag 13 december de locatie van een bijzonder concert. Drie Friese singer/songwriters, Marcel Smit, Gurbe Douwstra en Piter Wilkens brenegn dan hun liedjesprogramma ‘Douwstra, Smit & Wilkens’. Elk van de artiesten speelt deze middag een set solo uit het eigen Friestalige repertoire en gezamenlijk sluiten zij het concert af.

Enthousiast publiek

Dit nieuwe concept van Piter, Gurbe en Marcel ging anderhalf jaar geleden in premiêre en wordt sindsdien met regelmaat gespeeld op de podia in Fryslân. Het publiek reageert enthousiast, ook al omdat zij vaak primeurtjes voorgeschoteld krijgen van nieuwe liedjes van deze trûbadoers. De setting van een luisterconcert is voor de heren ideaal om nieuw werk uit te proberen. Daarnaast maken zijn een keuze uit de mooiste liedjes uit hun repertoire. Voor de gezamenlijke afsluiting zijn liedjes speciaal voor dit programma geschreven. Het concert begint om 15.00 uur en reserveren is mogelijk via reservearje@gmail.com .

Auteur

Meintje Haringsma