Balk pakt punten van directe concurrent

BALK

Er stond een topper bovenin de 1e klasse op papier, tussen Balk en ASV Dronten. Mocht Balk winnen, dan nam het meer afstand van Dronten en andersom zou Dronten over Balk heen gaan op de ranglijst. Maar dit feit zorgde ook voor de grootste spanning in de wedstrijd, want verder gebeurde er weinig. ‘Hessel, onze keeper, heeft de hele wedstrijd geen bal gehad’, vertelde Balk-trainer Dick Sangers.

Enige goal via vrije trap

De enige goal viel uiteindelijk vier minuten voor tijd via een vrije trap die genomen werd door Johannes Altena. Sangers: ‘we doen het gewoon erg goed op het moment, ook wedstrijden zoals afgelopen zaterdag weten we te winnen. Aan het eind van het seizoen willen we in de top 5 staan, daar horen we wel bij.’ Balk staat nu op de tweede positie, met een punt achterstand op Oranje Nassau.   Tekst Jeroen Boersma Foto Henk Mennega

Auteur

Meintje Haringsma