Kerstconcert in It Breahus

BALK

Zondag 13 december  geven Vocaal Ensemble Collage uit Dokkum en het Wiebe Kaspers Trio een kerstconcert in It Breahûs in Balk. Beide gezelschappen beheersen een zeer gevarieerd muziekrepertoire.

Collage: “Een kunstwerk waarin verschillende materialen zijn verwerkt” of –zoals de Dikke van Dale zegt- “een samenvoeging van min of meer heterogene delen tot één geheel”. Treffende omschrijvingen van een groep zingende mensen uit Dokkum en omstreken, die onder de inspirerende leiding staat van Albertus de Jong. Met passie, kracht en gedrevenheid laat Collage in dit concert weer haar veelzijdigheid en muzikaliteit zien en horen. Prachtige carols, swingende jazz en pop, gospels en klassieke muziek: alle stijlen komen voorbij in dit sfeervolle kerstconcert; a capella gezongen of op piano begeleid door Wiebe Kaspers, die sinds 2 jaar één van de vaste begeleiders is van het Dokkumer ensemble.

Virtuoos pianospel

Deze getalenteerde muzikant, naast pianist ook zanger en arrangeur, timmert stevig aan de muzikale weg en staat bekend om zijn virtuoze pianospel en lekker in het gehoor liggende, speelse jazz- en popmuziek in het Fries. In februari 2015 kwam zijn debuutalbum 'Nei sa'n dei’ uit en het afgelopen jaar tourde hij door de provincie met het theaterconcert ‘It frije lân’, een voorstelling vol met eigen verstilde muziekstukken, Friestalige popliedjes en energieke improvisaties. In dit concert wordt hij bijgestaan door bassist Florian den Hollander en trompettiste Maaike Boonstra. Ze spelen onder andere eigen materiaal en jazz-bewerkingen van bekende stukken, waarbij improvisatie een groot aandeel heeft, want deze musici werken al jaren samen en zijn daardoor ontzettend goed op elkaar ingespeeld! Beleef dit bijzondere kerstconcert 13 december a.s. in It Breahûs in Balk. Aanvang 20:00 uur. Er wordt entree geheven. Voor meer informatie www.collagedokkum.nl en www.wiebekaspers.nl

Auteur

Meintje Haringsma