Blauhúster Krystkonsert met troubadour Gurbe Douwstra

BLAUWHUIS

Fanfare Blauwhuis organiseert ook dit jaar weer een bijzonder Kerstconcert, in de Blauhúster Sint Vituskerk, met als speciale gast de Fryske troubadoer Gurbe Douwstra.

Er is een gevarieerd programma samengesteld met eigen of gezamenlijke optredens van Fanfare Blauwhuis, Gurbe Douwstra, jeugdorkest Koperkabaal, een kerstkoor en een kinderkoor. Het publiek speelt een belangrijke rol bij de samenzang. Het programma is internationaal; Engelse, Nederlandse en Fryske liederen zoals Let it Go, He is born, Stille Nacht en Lit jim gean Friezen lit jim gean, passeren de revue.
De leden van Fanfare Blauwhuis en dirigent Erwin Schippers zijn trots op het feit dat ze samen met troubadoer Gurbe Douwstra gaan optreden. Bestuurslid Hester Hylkema: ,,Us Fanfare, Koperkabaal en de koaren hawwe der flink foar oefene de lêste moannen." De fraaie monumentale RK Sint Vituskerk te Blauwhuis leent zich heel goed voor grote muziekuitvoeringen. De kerk heeft een uitstekende akoestiek en is uiteraard in december geheel in traditionele kerstsfeer gehuld, inclusief kerststal.
Het Krystkonsert van Fanfare Blauwhuis en Gurbe Douwstra is op zondag 20 december vanaf 15.00 uur in de Sint Vituskerk in Blauwhuis. De toegang is gratis

Auteur

Marike Van der Molen