Fotopanelen op terrein Volharding

BALK

Afgelopen weekend hebben vrijwilligers van de Kunstkring Gaasterland op het terrein van de voormalige fabriek ‘Volharding’ zes fotopanelen geplaatst. ‘Dit terrein is toch een beetje de entree van Balk voor watersporters die van het Slotermeer komen’, aldus bestuurslid Jannie Haantjes. ‘Eerder dit jaar lag het theaterschip Bald’r tegenover dit terrein. Met een aantal bestuursleden vroegen wij ons af of wij niet wat konden aan de troosteloze blik van het Volharding-terrein. Van een eerdere expositie hadden wij nog panelen liggen, dus die link was snel gemaakt."

Foto's

"Wij vonden fotograaf Johan Rietberg bereid enkele mooie foto’s van Gaasterland te leveren. Met aantal sponsors, zoals Plaatselijk Belang Balk Vooruit, konden we alles financieren. De eigenaar van de grond verleende daarnaast ook vlot toestemming. Het terrein biedt nu toch een aantrekkelijker aanblik.’ Het is de bedoeling dat de panelen blijven staan totdat het terrein een andere bestemming heeft gekregen.   Foto's Jannie Haantjes

Auteur

Meintje Haringsma