Welkoop Koudum geeft les over vuurwerk op basisscholen

KOUDUM

Welkoop Koudum helpt scholen een handje om veilig het nieuwe jaar in te luiden. Josefien en Nynke van Welkoop Koudum hebben daarom de kinderen van groep 7 en 8 van verschillende basisscholen les gegeven over het veilig afsteken van vuurwerk.

In de les werd niet alleen verteld hoe vuurwerk gemaakt wordt en welke typen vuurwerk er zijn, maar ook welke regels er aan vuurwerk verbonden zijn. Ook werd de kinderen uitgelegd wanneer vuurwerk legaal is en wanneer illegaal. Daarnaast kregen de kinderen tips hoe zij zelf zo veilig mogelijk om konden gaan met vuurwerk.
Tijdens de interactieve les lieten Josefien en Nynke zien welke veiligheidsartikelen gebruikt kunnen worden bij het afsteken van vuurwerk. Tot slot kregen de kinderen te zien hoe vuurwerk er eigenlijk van binnen uitziet en bovenal hoe ze veilig kunnen omgaan met vuurwerk.

Auteur

Marike Van der Molen