Kerstconcert van het Krite Koar

BALK

Op zondagmiddag 20 december om 16.00 uur vind in het Breahûs,  Van Swinderenstraat 6 te BALK het jaarlijkse Kerstconcert plaats. Ook dit jaar presenteert het Krite Koar weer een gevarieerd programma van bekende - en bijzondere kerstmuziek. Solist Wiebe Mulder deze zal weer verrassen met een prachtige orgelsolo. DUO PUUR bestaande uit;

Petra van den Dolder, fluitiste en de harpiste Annegreet Rouw verlenen ook hun medewerking. Na een eerder geslaagd concert in de reeks van Muziek aan de Luts, presenteert het Krite Koar dit gewaarde kamermuziek duo nogmaals tijdens dit Kerstconcert. De solisten van Het Duo Puur hebben elkaar ontmoet op het conservatorium en treden sinds 2006 samen op. Voor deze combinatie van fluit en harp, - een klassieke samenklank- hebben vele componisten een groot aantal muzikale juweeltjes geschreven. Petra den Dolder volgde tijdens- en na haar studie aan het conservatorium lessen bij gerenommeerde fluitisten, waardoor haar technische vaardigheden op een hoog niveau zijn gekomen. “ Het gaat in de muziek om het vertellen van een verhaal en mijn interpretatie van dat verhaal. Dat kun je mooi vinden of niet, maar er is geen sprake van goed of fout. Dankzij dat inzicht kan ik vrijer spelen.” Aldus Petra.

Annegreet Rouw

Annegreet Rouw, speelt al vanaf haar vroege jeugd harp. Om zich op het conservatorium verder te bekwamen, volgde zij vele masterclasses bij internationale bekende harpdocenten. Op dit moment krijgt zij les van harpdocent HanAn Liu uit Keulen. In 2004 haalde Annegreet de finale van het 4e Nederlandse concours voor harp, waar zij de tweede prijs behaalde in de categorie kleine harp.

Kaarten

Iedereen is uitgenodigd om het concert bij te wonen. Toegangskaarten a € 5.= zijn verkrijgbaar aan de zaal. Verder ziet het Krite Koar graag dat mensen toetreden tot de vriendenkring als “Vriend van het Krite Koar.” De bijdragen van vrienden en donateurs zijn onmisbaar voor het Krite Koar. Temeer omdat de subsidiekraan steeds verder wordt dichtgedraaid. Als dank deze vriendschap ontvangt iedere nieuwe vriend een gratis toegangskaart voor het Kerstconcert.

Auteur

Meintje Haringsma