Speurtochten door Mar & Klif in kerstvakantie

OUDEMIRDUM

  Waar is de mol? Hoe heet toch die paddenstoel? En hoe pluis je braakballen? Deze en nog veel meer leuke vragen worden in de kerstvakantie beantwoordt bij Bezoekerscentrum Mar en Klif.

Speurtocht ‘Waar is Moppie de Mol’ voor kids van 3-7 jaar
Moppie de Mol kan zich heel goed verstoppen! Met zijn krachtige pootjes graaft hij reuze lange gangen onder de grond. Soms komt hij even boven kijken. Nou ja kijken… Moppie heeft slechte ogen, maar een hele goede neus! Daarmee speurt hij naar lekkere hapjes op onder de grond. Wie ook goed kan speuren, mag dit tijdens de vakantie komen laten zien bij Mar en Klif door op zoek te gaan naar Moppie. In Mar & Klif zijn een aantal molletjes verstopt. Bij elke mol hoort een leuke opdracht. Zo leer je van alles over de mol.
Speurtocht ‘Hoe heet toch die paddenstoel’ voor kids van 7-12 jaar
Paddenstoelen: wonderbaarlijke verschijningen met bijzondere namen. Tijdens deze leuke speurtocht leren de kinderen, door middel van grappige plaatjes, de namen van een aantal paddenstoelen. Want wat heeft een varken, een bloemkool of een trechter nou met paddenstoelen te maken? Ontdek het tijdens deze speurtocht.
Wie klaar is met speuren, kan braakballen pluizen in de observatiehut. Er liggen loepjes, pincetten en zoekkaarten klaar. Ontdek zo zelf wat een uil eet. Bij mooi weer is er een spannende speurtocht in het bos. Ook die zijn verkrijgbaar bij Mar & Klif. De kosten voor de mollen- en paddenstoelenspeurtocht zijn € 2,= p.p. De kosten voor het braakballen pluizen zijn € 1,= per braakbal. Opgeven is niet nodig.

Auteur

Marike Van der Molen