Doopsgezindte kerk wint prijs stadsherstel

HINDELOOPEN

Het echtpaar Stallmann-Sprik krijgt dit jaar de jaarlijkse stimuleringsprijs voor de Fermenning, de doopsgezindte kerk. Vorig jaar hebben zij het interieur van deze kerk grondig opgeknapt. Dit jaar is de buitenkant onder handen genomen. Voor dit echtpaar een hele investering. Het is in oude stijl uitgevoerd en ziet er prachtig uit.

Bijzonder is dat het kerkgebouw voor diverse activiteiten gebruikt kan worden, dus een aanwinst is voor de gehele Hindelooper gemeenschap. Voor hun inspanningen krijgen zij een bedrag van 500 euro.  

Stimuleringsprijs

De Stichting Stadsherstel Hindeloopen, opgericht in 1970 reikt jaarlijks de stimuleringsprijs uit aan een particulier die heeft bijgedragen aan de verfraaiing van Hindeloopen door zelf zijn pand te verbeteren. Meestal betreft dit een woning, maar Stichting Stadsherstel heeft gemeend dit jaar de prijs weer toe te kennen aan de heer en mevrouw Stallmann-Sprik. De prijs van €500,- zal vrijdag 18 december 2015 aan de eigenaren worden uitgereikt.

Auteur

Meintje Haringsma