Gemeente Súdwest-Fryslân wordt beheerder Sneker sportaccommodaties

SNEEK

Gemeente Súdwest-Fryslân neemt het beheer en exploitatie van de Sneker Sporthal, Sportpark Schuttersveld en Sporthal Duinterpen over van Stichting Exploitatie en Onderhoud Sneker Sportaccommodaties (SEOSS). De gemeente wil door doelmatig beheer van sportaccommodaties € 200.000 besparen.

Door alle sportaccommodaties door één organisatie te laten beheren, kan de gemeente besparen op personeel en geld. We kunnen contracten collectief afsluiten en voordelen halen door slimmere inzet van personeel en geld. Súdwest-Fryslân is nu beheerder van alle sportaccommodaties in de gemeente.
De gemeente heeft de stichting gevraagd om het beheer van alle sportaccommodaties over te nemen. Het bestuur vond dit een te grote opdracht. Nu neemt de gemeente zelf alle sportaccommodaties in beheer. Na goed overleg tussen gemeente en SEOSS, wordt de stichting opgeheven. Het personeel is in dienst van de gemeente gekomen. De Sneker Sporthal, Sportpark Schuttersveld en Sporthal Duinterpen waren sinds 1989 in het beheer van de stichting. Wethouder Durk Stoker: ,,It bestjoer hat dizze taak poerbêst útfierd. De akkommodaasjes lizze der kreas hinne. En de stichting hie it finansjeel goed yn oarder.”

Auteur

Marike Van der Molen