Smûke artyste-middei by Radio Spannenburg

BALK

Radio Spannenburg, de lokale omroep in de gemeente De Fryske Marren, verzorgt ook dit jaar weer extra programma’s rondom de kerst.

Op 24 december bijt Romke Kroondijk om 10.00 uur het spits af met een speciaal kerstmuziekprogramma. Om 12.00 uur wordt er live vanuit de achterzaal van ’t Haske verslag gedaan van de 'De smûke artyste-middei' waar verscheidene artiesten ontvangen worden. Onder andere Geartsje Zwerver, die samen met Prelude haar nieuwe singel 'In nij begjin' zal laten horen, zal haar opwachting maken. Hierna treedt haar band 'Sjanz' op. Verder komen Gryts en Grize, Frerik de Swetser, Adri de Boer en de groep 'Reizger' langs. Naast de reguliere programmering zijn er twee uren ingeruimd voor een Jazzy Xmas, met Otto Vleeshouwer. Samen met Quinten en Silke, twee jonge stagiaires, verzorgt hij twee uur radio over hoe de kerst wordt beleefd door heel veel verschillende mensen. Vanaf maandag 28 december is Radio Spannenburg elke dag vanaf 09:00 uur te beluisteren met extra C&F en Rock en Roll programma’s. Menno Wagenaar, presentator van het programma 'Op Fersyk’ zal met Lykle Zwaagstra aftellen tot 31 december en Anne de Jong zorgt voor veel muziek en humor tijdens koffietijd.

Auteur

Marike Van der Molen