Inschrijving Friese Elfstedenwandeltocht 2016 van start

STAVOREN

Volgend jaar vindt voor de 70e keer  weer de Friese Elfstedenwandeltocht plaats. De inschrijving voor deze vijfdaagse monstertocht over een afstand van 209 kilometer langs historische en prachtige plekken in Friesland is van start gegaan.

De Elfstedenwandeltocht wordt volgend jaar gehouden van dinsdag 3 tot en met zaterdag 7 mei en voert de wandelaars in vijf dagen langs de elf Friese steden. De eerste dag wordt van Leeuwarden via Sneek en IJlst naar Sloten (49 kilometer) gelopen, de tweede dag gaat het van Sloten via Stavoren en Hindeloopen naar Workum (45 kilometer), op dag drie (Hemelvaartsdag) voert de route van Workum via Bolsward en Harlingen naar Franeker (42 kilometer), de vierde dag is de etappe Franeker naar Dokkum (43 kilometer) en op de vijfde en laatste dag gaan de wandelaars van Dokkum naar Leeuwarden (29 kilometer). Iedere ochtend om zeven uur wordt er gezamenlijk gestart. De start op 3 mei is dit keer in de nieuwe 11Stedenschaatshal. De finish op 7 mei is in de Stadsschouwburg De Harmonie, waar de wandelaars die deze tocht hebben volbracht op feestelijke wijze worden onthaald.

Vijf- en eendaagse wandeltocht

De kosten voor deelname aan de vijfdaagse wandeltocht zijn 65 euro per persoon. Via de zogeheten groepskuier bestaat de mogelijkheid ook  om als groep mee te doen aan de Friese Elfstedenwandeltocht. Deelnemers kunnen ook kiezen voor diverse arrangementen met busvervoer, lunchpakketten en warme maaltijden. Voor maximaal 210 deelnemers aan de tocht bestaat de mogelijkheid om te overnachten in één van de vier schepen die meevaren met de wandelaars. Wandelaars kunnen er ook voor kiezen om zich in te schrijven voor één van de vijf dagen. Bij de deelname voor de wandeltocht is geen deelnemerslimiet. Dit jaar deden ruim zes honderd wandelaars mee aan het vijfdaagse evenement, nog eens 400 personen liepen één of meerdere etappes mee.

Halve Elfstedenwandeltocht

In verband met deze jubileumtocht heeft het bestuur besloten om in 2016 ook een halve Elfstedenwandeltocht uit te schrijven. Deze tocht bestaat uit het wandelen van de laatste drie dagen. Deze tocht start dus op Hemelvaartsdag, 5 mei 2016, in Workum. Op deze wijze kunnen nog meer deelnemers proeven aan de wandeltocht.

Informatie

Inschrijven voor de 70e editie van de Friese Elfstedenwandeltocht kan via de website www.elfstedenwandeltocht.nl. Op deze website is ook veel informatie over deze wandeltocht te vinden.

Auteur

Meintje Haringsma