Morrarúter Manon Snoek derde bij Grote prijs van Franeker

KOUDUM

In Franeker stond in het weekend van 11, 12 en 13 december het grote springconcours Jumping Franeker op het programma. Morrarúter Manon Snoek deed met haar paard Londonnich mee aan de Grote prijs van Franeker in de klasse Z/ZZ en sprong een foutloos parcours, waarmee ze twee winstpunten verdiende en de derde prijs. Daarnaast mocht ze een prachtig dek in ontvangst nemen.

Met haar andere paard Aristo sprong ze in de klasse ZZ en had één balkje, wat haar één winstpunt opleverde. Haar zus Dian Snoek sprong met haar paard Havanne een foutloos parcours, twee winstpunten, in de klasse M. In de barrage tikte ze er een balkje af, maar uiteindelijk won ze toch de elfde prijs. Op zondag 13 december sprong Marije de Vries met haar pony Danny in de klasse L categorie ABC, Marije sprong beide parcoursen foutloos (vier winstpunten) en won in het eerste parcours de tweede prijs. Anneke Heida met Biddy sprong in de klasse L categorie DE en had in het eerste parcours één fout vanwege tijdsoverschrijding (= één winstpunt)
Selectiewedstrijd pony’s
Op zaterdag 12 december werd er te Sneek een selectiewedstrijd voor de pony’s verreden in de klasse B. Amarins Lycklama á Nijeholt en haar pony Geldau behaalde in de klasse B categorie B 181 pnt (één winstpunt). Anneke Heida met Biddy, categorie DE, behaalde in de eerste proef 197 pnt (twee winstpunten) en de zesde prijs. Voor haar tweede proef kreeg ze 182 pnt (1 winstpunt)  Janita Wildschut reed met haar pony Lexy twee super goede proeven en won de derde en eerste prijs met 210 en 193 pnt (= vier winstpunten)
Selectiewedstrijd paarden
Op zondag 13 december werd ook bij de Morrarúters te Koudum een selectiewedstrijd georganiseerd, alleen dan voor de paarden in de klasse M. Kenna Bakker debuteerde met twee paarden in deze klasse en reed met beide een dikke winstpunt. Met Durban fan Rinsma State scoorde ze 189 pnt (1wp) en met Roos Stables Fabrice behaalde 186 pnt (1wp).
Op dezelfde dag is Kenna Bakker met Binck naar Emmen afgereisd om daar te starten op een selectiewedstrijd voor de Nederlandse Kampioenschappen. In de klasse Prix st.George behaalde ze een super resultaat, met 63,03% won ze de vierde prijs.

Auteur

Marike Van der Molen