Succesvol weekend voor Welmoed Lyklema

HARICH

 Grietsje Lyklema en Welmoed Lyklema, beiden uitkomend voor Rijvereniging Gaasterland, kwamen dit weekend in actie tijdens Jumping Franeker. De springamazones startten op 11 december beide in de klasse B.

Welmoed Lyklema reed met haar paard Forever een foutloos parcours en kreeg een stijl van 76.0. Met deze score won ze de tweede prijs. Haar nichtje Grietje Lyklema reed met haar paard Faylista ook een foutloos rondje en kreeg een stijl van 71.0, goed voor de derde prijs.
In het tweede parcours in de klasse B reed Welmoed met Forever wederom een foutloos parcours en kreeg ze een stijl van 76.0 en een derde prijs. Door deze resultaten mocht Welmoed deelnemen aan de finale van het B springen op zaterdag 12
december. In deze finale reed Welmoed met Forever een foutloos basisparcours. In de barrage reed ze ook foutloos en met een zeer snelle tijd van 33.85 won ze de finale van het B springen.
Zaterdag verscheen Welmoed ook aan de start met haar paard Erlina. Het eerste parcours in de klasse M reed ze een foutloos basisparcours. In de barrage zette ze de snelste tijd neer van 31.70 maar had helaas op de laatste hindernis een balkje. Hierdoor werd de combinatie achtste, maar plaatste zich wel voor de finale van het M- springen die later op de middag werd verreden. In het tweede parcours van het M springen reed Welmoed een foutloos parcours en mocht de tweede prijs in ontvangst nemen.In de finale tikte Erlina er helaas een balkje af en dat bracht de combinatie op een mooie vierde plek.

Auteur

Marike Van der Molen