Winst voor Oeverzwaluwen in derby tegen Workum

Koudum

Zelden is een competitie zo spannend geweest als de 3e klasse A van Noord-Nederland. Tussen de nummer 1 en de nummer 6 schelen precies twee punten en dat komt mede door de mooie 2-1 winstpartij van Oeverzwaluwen dit weekend, op koploper Workum. Daarmee gaat Oeverzwaluwen als vierde de winterstop in.

In de vijfendertigste minuut scoort Eise Feenstra de openingstreffer, waarna hij vijf minuten later ook de tweede wist te scoren. Pas in de tachtigste minuut wist Workum iets terug te doen via Ruben Ybema. Trainer Jan-Willem Zwart van Oeverzwaluwen: ‘het was een derby zoals het hoorde, uiteraard ook omdat wij wisten te winnen. Uiteindelijk was de uitslag ook wel terecht. Hun zwakte en onze kracht was de omschakeling, wat in de eerste helft goed uitpakte.’

Auteur

Redactie