Basisscholen en ijsclub zetten zich in voor KWF

BANTEGA

De basisscholen 'De Spoarsiker' en 'Twa yn ien' uit Echtenerbrug en IJsclub 'de Polder' uit Bantega, hebben de handen ineen geslagen om zich in te zetten voor KWF kankerbestrijding.

De “Spoarsiker” heeft het thema KWF kankerbestrijding verwerkt in 'Een goed gevoel wensboom'. Dit thema is vervolgens verder uitgewerkt in de rond dit thema georganiseerde scholendienst. De collecte van de dienst kwam geheel ten goede aan KWF kankerbestrijding. 'Twa yn ien' heeft vorige week een kerstrestaurant geopend. De mensen die uitgenodigd waren werden bediend door de leerlingen. Voor €5,00 konden de genodigden genieten van een heerlijke maaltijd. Ook deze opbrengst ging volledig naar KWF. Tsjikke van der Kooi, voorzitter KWF De Fryske Marren, heeft in de groepen 5 tot en met 8 van beide basisscholen verteld over kanker, wat je zelf kunt doen en hoe iedereen mee kan werken aan de droom: “Een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is”.
Eerder dit jaar organiseerde de IJsclub 'De Polder' vanuit Bantega  de achtste editie van één van de zwaarste toertochten op skeelers in Nederland. Dit evenement is gekoppeld aan een goed doel en dit jaar werd voor KWF kankerbestrijding gekozen. Een van de deelnemers had zijn schoonzoon verloren aan de gevolgen van kanker. In Workum werd daarom door meer dan 100 skeeleraars en medewerkers van de organisatie op indrukwekkende wijze een minuut stilte gehouden tijdens deze skeelerdag . Ook deze dag werd een gigantisch bedrag opgehaald voor het KWF bestrijding.

Auteur

Marike Van der Molen