Burgemeester met taart naar Zuyderzee College

Lemmer

Burgemeester Fred Veenstra is woensdagochtend 16 december met taart langs gegaan op het Zuyderzee College, bij de klas van Lara van Vliet (12 jaar) uit Echtenerbrug en Lene de Jong (13 jaar) uit Lemmer. Zij schreven het winnende gedicht ter gelegenheid van de installatie van Fred Veenstra als burgemeester.

Lara en Lene schreven winnend gedicht Dinsdag 1 december is Fred Veenstra geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van gemeente De Fryske Marren. Alle leerlingen die naar het voortgezet onderwijs in deze gemeente gaan, konden hun wens voor de nieuwe burgemeester in een gedicht verwerken. Hieruit heeft een jury van een aantal raadsleden het gedicht van Lara en Lene gekozen. Lara en Lene zijn leerlingen van het Zuyderzee College in Lemmer en zitten in 1 VWO. Gedicht beloond met taart Lara en Lene hebben het gedicht op 1 december samen voorgelezen bij de installatie. De dames is daarbij beloofd dat de burgemeester hun klas op een later moment taart zou brengen, wat nu gebeurt.

Auteur

Brenda van Olphen