Kaars als symbool voor warmte, genegenheid en verlichting

KOUDUM

 Op oudejaarsdag kan iedereen weer een kaars aansteken in de Doopsgezinde kerk, Hoofdstraat 57 in Koudum, waarna aansluitend een dienst wordt gehouden waarin zr. Jelly Hania- v.d. Kooi voor zal gaan.

‘Ik steek een kaarsje aan voor. . . . ‘. Ieder jaar gebeuren er dingen waarvoor je geen woorden hebt en waarbij je wilt stilstaan. Een symbool zegt op zo’n moment meer dan duizend woorden. Kaarsen staan voor warmte, genegenheid en verlichting, letterlijk en figuurlijk. Op oudejaarsmiddag kan er een kaarsje aangestoken worden in de Doopsgezinde kerk in Koudum. De kerk is dan open vanaf 15.00 uur voor het aansteken van een kaars en voor een moment van bezinning van het jaar. Er staat bij de ingang een bus waarin namen kunnen worden gedeponeerd waarvoor de bezoekers graag zouden willen dat er gebeden wordt tijdens de dienst. De dienst is aansluitend om 17.00 uur waarin zr. Jelly Hania- v.d. Kooi zal voorgaan. Ook tijdens de dienst is er nog gelegenheid voor het aansteken van een kaarsje.

Auteur

Marike Van der Molen