Kerstconcert met Melodia in Sloten

SLOTEN/WIJCKEL

Op zondag 20 december organiseert c.m.v. Melodia Wijckelhaar jaarlijks Kerstconcert in de Grutte Tsjerke van Sloten. Dit jaar met medewerking van IROP uit Koudum. Zanggroep IROP is opgericht in 1998 en de samenstelling van de groep bestond uit zes mannen. Het ensemble bracht in de eerste jaren vooral eigen teksten op bekende melodieën ten gehore. In de loop van de jaren veranderde de samenstelling van de groep. IROP is nu een compleet gemengd dubbelkwartet.

Geestelijke liederen en swingende nummers

Het repertoire bestaat voor een deel uit geestelijke liederen, maar ook moderne, swingende nummers. Muziek met eigen teksten maken nog steeds deel uit van hun programma. Wat de IROP sterk maakt is dat zij onversterkt en á capella zingen. Ook Melodia onder leiding van Jeanette Valkema heeft weer mooie kerstmuziek uitgezocht en ook zal gezamenlijk worden opgetreden met IROP. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is vrij.

Auteur

Meintje Haringsma