Kinderen Sint Ludgerusschool zingen samen met inwoners Talmahiem

BALK

Donderdagavond. Het plein van de scholen is mooi versierd. De kinderen, leerkrachten en leden van de ouderraad zien er prachtig uit. Het is een goede gewoonte dat de oudere kinderen de jongeren kinderen ophalen uit de klassen en dat ze samen aan tafel gaan.

Na dit sfeervolle kerstdineetje gaat iedereen in een prachtige optocht naar Talmahiem. Daar wachten de inwoners al in de eetzaal. In groepjes staat iedereen tussen de inwoners door, Pakes, beppes, omkes en tantes worden herkend en begroet. Ondertussen speelt Melodia mooie kerstmuziek. Als iedereen zijn plekje heeft gevonden, wordt er gezongen.
Jong en oud. Zoals een verzorgende treffend zei: ,,Ik krijg  er kippenvel van.” Na enkele liederen vertelt Pieter Hogeterp het kerstverhaal, daarna wordt er nog wat meer gezongen. De kinderen wensen de inwoners een fijne kerst en geven een zelf gekleurde kaart. Bij de uitgang krijgen de kinderen een lekkere attentie. Ze gaan weer terug naar
school waar de ouders wachten met warme chocolademelk en glühwein. Een prachtige traditie is geboren.

Auteur

Marike Van der Molen