Geslaagde onderlinge Oliebollenwedstrijd Rijvereniging Gaasterland

HARICH

Rijvereniging Gaasterland hield zaterdag de jaarlijkse Onderlinge Oliebollenwedstrijd.

Tijdens de geslaagde dag werd er allereerst een dressuurproef gereden, voor alle niveaus van BB tot en met Prix st. Georges. Daarna kon er gesprongen worden, er is samen met de leden een prachtig parcours neergezet. Na een oefenrondje mochten de deelnemers voor hun echte rondje te gaan. Vervolgens ging iedereen aan tafel voor een soepenbuffet om weer op kracht te komen voor de spelletjes, die daarna op het programma stonden. Tijdens de spelletjes, zoals hoefijzers gooien en een verkleedde estafette, konden de leden, die in teams waren verdeeld, extra punten verdienen.
Uitslagen dressuur:
In de BB werd Wies Brandt met Jisper Jente Blom eerste met 191 punten. Lotte Pijpker werd met Tycho fan it strân tweede met 183 punten.
In de B ging de eerste prijs naar Hendrikje Bangma met Gosse fan Aldfearserf met 189 punten en de tweede prijs naar Marrit Wierda met Aisha en Else Brüll-Lyklema met Erlina. Beide kregen ze van de jury 185 punten.
Nanny de Vreeze werd met haar paard Dorenda bp. eerste in de L1. Hun proef werd beloond met 204 punten.
In de L2 was de eerste prijs voor Annemarieke Olff met Go met 194 punten. De tweede prijs was voor Monique Brammer met Thys de Fries die 189 punten kregen voor hun proef.
In de M1 was de eerste prijs voor Frouwkje Lyklema met Filamon met 203 punten. Laura Meijer-Wildschut won met haar paard Elmo de eerste prijs in de M2-dressuur.
In de Z1 ging Piesje Oenema met Digby van start en won de eerste prijs met 207 punten. Ook startte Laura in de klasse ZZL, hiervoor zadelde ze Ulifia en won met 219 punten de eerste prijs. Amarins Veenstra startte met Surprise in de klasse prix st. George en werd eerste met 229 punten.
Uitslagen springen:
Marrit Wierda werd in de klasse BB eerste met een foutloze ronde. Kim Falkena werd met Google in de klasse B na een foutloze ronde eerste.
In het de klasse L ging de eerste prijs naar Jantine de Vries met Zoef. In het basisparcours en met de barrage bleef de combinatie beide keren foutloos.
Clubkampioen dressuur werd Nanny de Vreeze met Dorende pb.
Clubkampioen springen werd Marrit Wierda met Aisha.
Clubkampioen allround ging ook naar Marrit, allen gingen ze met een beker en een lekkere taart naar huis.
Er was deze dag ook een prijs voor de leukst verklede combinatie, deze is gewonnen door Griet Koopmans.
Het winnende team bestond uit: Amarins Veenstra, Gerda Voorn, Nanny de Vreeze, Annemarieke Olff, Kim Falkena en Frouwkje Lyklema.
Afgelopen zaterdag werd er ook een selectiewedstrijd georganiseerd in Vinkega. Daar startte Andrea van der Meer met haar talentvolle Bentley in de M2. De combinatie liet een fijne proef zien die werd beloond met 2047 punten en een twee prijs. Daarmee zijn ze geselecteerd voor de Friese Kampioenschappen.

Auteur

Marike Van der Molen