Vaardigheidswedstrijd menleden Morraruters

KOUDUM

De menleden van de Morraruters hebben tijdens een vaardigheidsproef op vrijdagavond 18 december hun beste kunnen laten zien door zo weinig mogelijk ballen en pionnen omver te rijden. Tijdens deze avond waren beide rijhallen bezet door de menleden en was het een drukte van belang.

Als eerste mochten de kleinste pony’s aan de bak. Daarna mochten de tuig- en Friese paarden laten zien wat ze kunnen. Het was met name prachtig om te zien hoe goed de Shetlander en Welsch pony’s zich kunnen redden voor de wagen. De jongste menleden zijn pas 14 of 15 jaar, maar zij doen niet onder voor de anderen leden. Soms eindigede een parcours in een 'slagveld',  doordat er veel ballen en pionnen omver waren gereden. De één ging bijna stapvoets door het parcours en een ander blufte door bijna geheel in galop door het parcours te gaan, maar daardoor wel veel ballen eraf reed. Het lukte maar één menner om de eerste ronde de nul score te houden. De prijswinnaars werden beloond met wat lekkers voor ruiter of paard. Deze avond stond onder leiding van instructeur Hendrik Viétor.
Uitslagen:
Pony’s 1e prijs Dian Snoek 212 pnt, Cees De Vries 236 pnt, Johannes Feenstra 267 pnt.
Paarden: 1e prijs, Pieter Bleeker 197 pnt. 2e prijs; Tsjikke de Bruin 206 pnt, 3e prijs Herman de Bruin 210 pnt, Doede Hofman 222 pnt, Rob Ruiter 234 pnt, Theo Koning 244 pnt. Julius Kuipers 253 pnt, Lolke Kampen 269 pnt, Tineke Wester 292 pnt, Elly de Jong 317 pnt. Andries Wester 237 pnt en Stefan Koning 203 pnt.
Op vrijdagavond 29 januari 2016 is er een dressuuravond voor de menleden.

Auteur

Marike Van der Molen