Korfbal: Harich verliest van koploper Waterpoort

HARICH

K.C Harich mocht zaterdag aantreden tegen koploper K.V Waterpoort. Tot nu toe staat Waterpoort ongeslagen bovenaan in de ranglijst. Harich echter, was er meer dan klaar voor om weer eens een paar punten te pakken na twee verliespartijen achter elkaar.

Harich begon sterk aan de wedstrijd, maar de ploeg had het niet makkelijk tegen de lange heren van Waterpoort. Het lukt de korfballers uit Harich niet om echt grip op de wedstrijd te krijgen, wat al snel resulteerde in een 0-3 achterstand. Na tien minuten kreeg Harich de slag te pakken. Het lukte om de aanvallen beter op te zetten en er werd steeds meer gekorfbald. De ploeg kwam zelfs op voorsprong, maar pal voor rust konden de Snekers de stand toch weer rechttrekken.
Na de rust moest Harich de lijn van de eerste helft doortrekken en lekker blijven scoren. Helaas bleek het moeilijk om de heren van Waterpoort te stoppen.  Na een spannend eerste kwartier van de tweede helft en een score, die steeds niet verder uitliep dan twee doelpunten verschil, kwam Harich toch net tekort. De Snekers zetten aan met scoren en al snel stond er een stand van 12-17 op het scorebord. Freddy Bruinsma mocht nog invallen voor Luut van Rijs om aanvallend nog gevaarlijker te worden, maar het mocht niet meer baten. Na 60 minuten was de eindstand 17-21.
Gescoord werd er door: Nynke Oenema 5x Arend Siemonsma, Matteo Bergsma 3x Freddy Bruinsma, Janneke Bruno 2x Frouwke van der Wal, Luut van Rijs 1x.
De komende twee weken zijn er geen wedstrijden. Harich speelt op 9 januari weer tegen Noorderveld in Roden.

Auteur

Marike Van der Molen