Meerjarencontract Antonius Ziekenhuis en De Friesland Zorgverzekeraar

SNEEK

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek/Emmeloord en De Friesland Zorgverzekeraar hebben overeenstemming bereikt over een meerjarencontract. Het gaat om een contract voor drie jaar, met de mogelijkheid om dat met twee jaar te verlengen.

Zowel de Antonius Zorggroep als De Friesland Zorgverzekeraar voelen zich verantwoordelijk voor continuïteit en goede zorg in de regio. De beide organisaties geven aan dat het meerjarencontract de  ruimte geeft  om met elkaar te werken aan de kwaliteit van de geboden zorg, in plaats van ieder jaar opnieuw te onderhandelen over de financiële kaders. ,,Dit contract biedt stabiliteit en de mogelijkheid om beter in te spelen op de veranderende wereld om ons heen,” aldus Jack Thiadens, voorzitter Raad van Bestuur van de Antonius  Zorggroep. Samen met De Friesland Zorgverzekeraar wordt gekeken naar de ontwikkeling van de zorgvraag in de regio. ,,De Friesland Zorgverzekeraar is en voelt zich verantwoordelijk voor continuïteit, goede en voldoende zorg in Zuidwest-Friesland”, zo vertelt Brenda van Haarst, directeur Zorg & Gezondheid van De Friesland Zorgverzekeraar.  

Auteur

Marike Van der Molen