NUT Gaasterlân-Sleat start 2016 met zigeunermuziek van La Manouche

NUT

Gaasterlân-Sleat luidt op zondagmiddag 3 januari het nieuwe jaar in met zigeunermuziek van de formatie La Manouche. Voor dit concert wordt Zalencentrum De Treemter aangekleed in een sfeer, passend bij de muziek. Voor- en na de voorstelling is er volop de gelegenheid elkaar alle goeds te wensen voor het nieuwe jaar, NUT Gaasterlân-Sleat zorgt voor de hapjes en de drankjes.

La Manouche bezingt het wel en wee van het zigeuner bestaan. Hun brede repertoire bestaat uit authentieke Roma- en Sinti- traditionals en gipsyswing. Zij weten een groot publiek naar zich toe te trekken met aanstekelijke muziekstukken in de sfeer van Django Reinhardt. La Manouche bestaat uit gitarist Manito, Roelof Posthumus op klarinet/saxofoon en zanger-gitarist Mou’ché Palts. Mou’ché zingt met zijn doorleefde stem over het wel en wee van het zigeunerbestaan. Sentiment, passie en weemoed vormen de rode draad binnen de muziek van La Manouche.
De Roma- en Sinti liederen zijn afkomstig uit verschillende streken, de meeste komen uit een ver verleden. Deze traditionals worden met zinderend gitaarspel begeleid. Veelal gaan ze over liefde, tragiek en het leven van de reizende mens. Emoties worden vanuit het diepste van het zigeunerhart bezongen. Het nieuwe concertprogramma van La Manouche heet 'Amande!'. Vrij vertaald betekend dit ‘kom mee!’ Met warme gitaarklanken en temperamentvolle zang wordt de luisteraar meegevoerd met de zigeunerkaravaan. Tijdens een concert waant men zich een avond aan het kampvuur bij de woonwagen: ‘je voelt echt de hitte van de vlammen’.
Zondag 3 januari in Zalencentrum De Treemter te Balk, aanvang 15.30 uur. Kaarten voor de voorstelling kunnen worden gekocht bij Schildersbedrijf Klijnsma aan de Van Swinderenstraat 44 in Balk. Voor het bestellen van kaarten kan men ook terecht op nutgaasterlan-sleat.nl en vanplan.nl. Voor meer informatie: http://www.lamanouche.nl.

Auteur

Marike Van der Molen