Marrit Leenstra grijpt naast ticket 3000 meter op WK afstanden

HEERENVEEN/WIJCKEL

Schaatster Marrit Leenstra is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de drieduizend meter op het wereldkampioenschap afstanden van 11 tot en met 14 februari in het Russische Kolomna.

In Thialf werd zij vandaag tijdens het NK afstanden twaalfde en laatste op deze afstand in een tijd van 4.11,34. Winnares werd Ireen Wüst in 4.04,13. Zij verdedigt samen met Antoinette de Jong en Marije Joling de Nederlandse kleuren bij het WK.

Wel ticket 1500 meter

Op de 1500 meter plaatste Leenstra, geboren in Wijckel, zich wel voor de WK afstanden. Op die afstand werd zij derde in 1.57,68. Voor de 1500 meter had zij voorafgaande aan de titelstrijd al een ticket op zak. Olympisch kampioene Jorien ter Mors werd eerste in 1.55,56. Ireen Wüst werd tweede in 1.56,82. Foto Gewoan Dwaan/Douwe Bijlsma

Auteur

Jitze Hooghiemstra