Gift Lionsclub Balk voor jeugdwerk ’t Haske

BALK

Lionsclub Balk,‘Tusken Mar en Klif’ steunt het jeugdwerk met een gift voor de activiteiten van ’t Haske in Balk.

Met het geld kan een pooltafel worden gekocht, nummer 1 op het verlanglijstje van de jeugd. Dankzij de gezamenlijke inzet van de jeugd, Plaatselijk belang Balk, ‘t Haske en JongFM jongerenwerk is de jongerensoos in Balk weer springlevend. JongFM heeft jongeren op straat opgezocht en gevraagd of ze mee willen helpen met de organisatie van een nieuwe serie activiteiten voor de jeugd. Het resultaat is een groep enthousiaste vrijwilligers. Naast activiteiten kunnen jongeren voor informatie, advies en begeleiding ook individueel bij het jongerenwerk terecht. Bovendien worden met jongeren projecten opgezet.

Onrust over film over drugs

Zo hebben negen jongeren uit Balk en Lemmer een film gemaakt over hun ervaringen met drugs. De film, die door ruim 700 ouders is gezien, heeft voor de nodige onrust gezorgd. Ouders blijken niet op de hoogte van wat hun kinderen meemaken. Een groepje verontruste ouders van CSG Gaasterland heeft een werkgroep opgericht die andere ouders helpt om hierover in gesprek te gaan met hun kinderen. In 2016 wil de jeugd de openingstijden van ’t Haske verder verruimen. Meer informatie over het jongerenwerk vind je op de website www.jong.fm.

Auteur

Meintje Haringsma