Lenny Kuhr in de Klameare

WORKUM

Lenny Kuhr komt zaterdagavond 23 januari naar de Klameare te Workum met haar muziektheaterprogramma “Wie ben je”. Sinds Lenny Kuhr in 1969 op 19-jarige leeftijd het Eurovisie Songfestival won met “De Troubadour” is ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Met haar herkenbare stem en melodieën heeft zij een heel eigen repertoire. En in deze show draait het vooral om haar stem en dan met name om haar stemverlies.

Niet spreken of zingen

Meer dan een jaar kon ze niet spreken, laat staan zingen en het duurde acht jaar voor haar stem geheel hersteld was. Ze vertelt en zingt over het proces dat je doormaakt als je iets wezenlijks kwijtraakt. Over de machteloosheid, de woede, de pijn, de aanvaarding en de weg omhoog naar essentiële inzichten. Een voorstelling vol spiritualiteit, humor en vitaliteit. Tijdens deze voorstelling wordt ze begeleid door gitarist Cor Mutsers en samen nemen ze het publiek mee op een spannende, ontroerende en inspirerende reis naar het antwoord op de vraag “Wie ben je”. Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via www.nutworkum.nl of bij Het Boekhuis te Workum. De voorstelling begint om 20.15 uur.    

Auteur

Meintje Haringsma