Feestmiddag 40-jarige Zonnebloem

BALK/LEMMER

De Zonnebloem in de regio Zuidwest Friesland bestaat dit jaar 40 jaar en dat wordt op 23 januari gevierd met een feestmiddag met een optreden van “De Fjouwer Trûbadoers” in de Hege Fonnen te Lemmer.Aanvang programma is 14.00 uur.

Trûbadoers

Doede Veeman, Gurbe Douwstra, Jaap Louwes en Piter Wilkens vormen het succesvolle kwartet De 4 Troubadours. Ieder voor zich zijn de heren al een begrip in de Friese muziekwereld.  Samen staan ze voor een middag vol sfeer, bekende liedjes en plezier. De vier muzikanten hebben weliswaar een eigen muziekstijl, maar samen vormen deze vier stijlen een fantastisch geheel. Gelukkig maar, want de samenwerking levert leuke en nieuwe liedjes op.  De vier Friezen noemen zich Trûbadoer. Een geuzennaam met een knipoog, want de eigentijdse minstrelen plaatsen de nodige kanttekeningen bij zichzelf.

De Zonnebloem

De Zonnebloem is een van de grootste landelijke vrijwilligersorganisaties en zet zich in voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of handicap. Het contact tussen mensen, dat is het kloppend hart van de Zonnebloem. Het leven met elkaar delen, naar een ander luisteren en samen leuke dingen doen. Voor vele zieken, gehandicapten en hulpbehoevende jongeren en ouderen, liggen eenzaamheid en een sociaal isolement altijd op de loer. De huisbezoeken, dagactiviteiten en aangepaste vakanties van De Zonnebloem vrijwilligers helpen dit voorkomen. Ook in de regio Zuidwest Friesland zijn vrijwilligers voor de Zonnebloem actief. Zij bezoeken jaarlijks honderden gasten aan huis, daarnaast staan er elk jaar een aantal uitstapjes, evenementen en activiteiten op stapel. Deze ‘dagjes uit’ zijn voor hen vaak de enige manier om erop uit te trekken. Tevens worden er in de regio jaarlijks twee vakantieweken georganiseerd. Alleen met de steun van particuliere donateurs en het bedrijfsleven, kunnen deze activiteiten worden voortgezet en kunnen er nog meer mensen worden bereikt. Meer informatie over de activiteiten, donateurschap of vrijwilligers: J.Dijkstra , secretaris van Zonnebloem Regio Zuidwest Friesland, tel. 0515 569568, email. dijkstr@gmail.com

Auteur

Meintje Haringsma