E-books in de schijnwerpers met twitter-estafette

BALK

Bibliotheken zetten tot half februari hun e-bookcollectie met ruim 10.000 titels in de schijnwerpers met de boodschap dat digitaal lezen steeds eenvoudiger is. Een gevarieerde groep schrijvers twittert ter ondersteuning van de e-bookcampagne, die loopt tot half februari,over zijn of haar favoriete titel onder de hashtag #FavEbook om alle potentiële lezers het gemak en plezier van e-books te laten ervaren. Aan de twitter-estafette doen onder andere mee: Kluun, Abdelkader Benali, Franca Treur, Paul van Loon, Loes den Hollander, Ronald Giphart, Iris Boter en Guus Kuijer. Ook auteurs van informatieve boeken zoals oud-hockeycoach Marc Lammers, YouTube-fenomeen Bardo Ellens, culinair journalist Felix Wilbrink en meditatieleraar en muzikant Tijn Touber twitteren mee.

Meer dan tienduizend e-books via de bibliotheek

Uit de collectie van 10.000 titels worden uitgelicht: Tonio van A.F.Th. van der Heijden, Bonita Avenue van Peter Buwalda, Ik verzin dit niet van Sylvia Witteman, Vader van Karl OveKnausgård, Lionel Messi van Leonardo Faccio, De thuiskomst van Anna Enquist, De aanslag van David Baldacci, Oorlog en Vrede van Tolstoj en nog veel meer.

Lenen

Iedereen die lid is van een openbare bibliotheek kan e-books lenen. Tot nu toe hebben zo’n 240.000 mensen een account aangemaakt. Het afgelopen jaar werden meer dan 1,5 miljoene-books uitgeleend. Het lezen van e-books van de bibliotheek is makkelijk, betrouwbaar en legaal. Om e-books te kunnen lezen moeten mensen eenmalig een account aan  maken. Dit kan op de website van de bibliotheek: www.bibliothekenmarenfean.nl. Na het aanmaken van de webaccount met het eigen lidmaatschapsnummer kunnen leden  e-books ‘ophalen’ en hun boekenplank vullen (voorlopig tot 10 titels tegelijkertijd) en lezen waar en wanneer ze maar willen, dus ook offline.

Auteur

Meintje Haringsma