Leerlingen Bogerman maken kennis met gehandicaptenzorg

KOUDUM/BALK

Horen, zien en zelf ervaren hoe het is om te werken in de gehandicaptenzorg. Dat is het doel van de beroepenroute die Venturaplus op donderdag 21 januari samen met Talant hield.  Ruim 200 scholieren uit het voortgezet onderwijs, waaronder die van het Bogerman van Koudum en Balk bezochten die dag verschillende Talant locaties in de wijk Maartenswouden in Drachten.

Routes

Er werden verschillende routes uitgezet, waarbij de scholieren kennis konden maken met onder andere een begeleider wonen en een begeleider dagbesteding, een ergotherapeut, fysiotherapeut en logopedist, maar ook met een gedragskundige en een arts voor verstandelijk gehandicapten van Talant. In het Skillslab gingen de scholieren zelf aan de slag. Ze konden er bijvoorbeeld oefenen met het geven van een injectie. In het GERT-pak, een ouderdomsimulatie pak, konden ze bovendien ervaren hoe het is om met lichamelijke beperkingen te moeten leven.  

Auteur

Meintje Haringsma