Knakkie Knoedelfeest op Ludgerusschool

BALK

Vrijdagmiddag 5 februari is er op de katholieke St.Ludgerusschool in Balk uitgebreid Carnaval gevierd. Ieder jaar wordt het zogeheten Knakkie Knoedel Carnavalsfeest groots gevierd met alle kinderen, leerkrachten, ouders en grootouders.

Iedereen kwam verkleed op school. Prins Carnaval Sietse uit groep 8 opende het feest met een traditionele openingsspeech. Na enkele malen Alaaf te hebben geroepen, startten alle leerkrachten de middag met het zingen van een speciaal Knakkie Knoedellied. Aansluitend werden er verschillende leuke oud Hollandse spelletjes gedaan. Voor de kamer van de waarzegster bleef het de gehele middag druk.

Parapluhangen

Rond half 4 was de finale van het parapluhangen. De nieuwe leerkrachten moesten daar aan meedoen. Daarna was er voor iedereen een heerlijk stuk pizza van de pizzeria uit Balk.  Op dat moment was het speellokaal al helemaal gevuld met kinderen en ouders voor de verschillende optredens. Iedere groep deed een groepsoptreden. Daarnaast waren er nog veel meer acts van kleine groepjes kinderen en eenlingen. Tijdens de verschillende optredens was er natuurlijk ook nog tijd voor de disco. Dat betekende dansen, hossen, springen en de polonaise.

Auteur

Meintje Haringsma