Woudsender student bouwt mee aan Mien Skip

WOUDSEND

Studenten Maritiem van ROC Friese Poort in Sneek gaan in opdracht van Stifting Electrich Farre Fryslân, SEFF, een Mien Skip bouwen. Deze speciaal door Vripack ontworpen elektrisch aangedreven boot geeft het thema ‘Mienskip’ van Leeuwarden 2018 een wel heel bijzondere betekenis. De Mien Skip 22 kan namelijk door verschillende mienskippen worden gebouwd. Watersportverenigingen, families, vriendenclubs, buurtverenigingen, sportclubs en studenten kunnen via SEFF een soort bouwpakket aankopen en zelf aan de slag gaan. Mien Skip is een 6,5 meter lange open boot en kan worden gebouwd in aluminium, staal, hout en kunststof.  Hjalmar Zwaga uit Workum), student Scheeps- en Jachtbouwkundige van ROC Friese Poort, bouwt er onder andere aan mee.

De boot die nu door de studenten van ROC Friese Poort wordt gebouwd, is voor het eerst te zien op Boot Holland 2016, de watersportbeurs in het WTC in Leeuwarden. SEFF en ROC Friese Poort presenteren zich daar gezamenlijk met onder andere. deze nieuwe boot. Tijdens het Nederlands Kampioenschap Zonnebotenrace in Akkrum, de Reuzendei, wordt de boot officieel gedoopt door gedeputeerde Klaas Kielstra van de provincie Fryslân.  

Al 4 verkocht

SEFF heeft inmiddels al vier boten verkocht, die de komende maanden worden gebouwd. Het is de bedoeling dat er in de zomer van 2018 allerlei Mienskippen rondvaren in hun eigen gebouwde Mien Skip 22. Met hun eigen fluisterboot kunnen ze meedoen aan verschillende evenementen zoals Energy Now, het muziekspektakel in Sneek en Feel the Night in Eernewoude. Bijschrift foto: Wethouder Maarten Offinga van de gemeente Súdwest-Fryslân is vol lof over het initiatief en luistert geïnteresseerd naar Hjalmar Zwaga (Workum), student Scheeps- en Jachtbouwkundige van ROC Friese Poort.

Auteur

Meintje Haringsma