School opknappen, sportvereniging helpen of dorpshuis verfraaien

BALK

Een school opknappen of helpen schoonmaken, de sportvereniging helpen met het leggen van een vloer of het aanleggen van een terras en speelplaats bij het dorpshuis. Voor al die activiteiten  in onder andere Wijckel, Balk en Harich worden vrijwilligers gezocht in het kader van NL Doet op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. Het Oranje Fonds zoekt vrijwilligers voor 57 NLdoet klussen in de Fryske Marren.

  Tijdens de 14e editie van NLDoet steekt heel Nederland de handen uit de mouwen. Ook in de Fryske Marren zijn veel handen nodig. Daar zijn 57 klussen te doen van de totaal 8.537 klussen in het hele land. Nog nooit eerder waren in dit stadium al zo veel klussen aangemeld. Het Oranje Fonds roept iedereen op om zich op deze dagen in te zetten voor sociale organisaties. Een leuke klus uitzoeken kan op www.nldoet.nl. Met dit werk van een paar uur, kunnen organisaties vervolgens weer maandenlang vooruit. Basisschool De Klinkert zoekt bijvoorbeeld mensen die willen helpen schoonmaken en tuinwerkzaamheden willen verrichten. De Kogge wil het schoolplein opknappen en Patyna wil de activiteitenruimte opknappen. Ook bij de manege in Harich moet de klusdag allerlei nog niet gedane zaken regelen.

Leuk om te doen

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, hoopt dat iedere Nederlander dit jaar de handen uit de mouwen steekt tijdens NLdoet. “We horen het steeds terug: meedoen aan NLdoet is ontzettend leuk. Maar vooral omdat je ziet dat je écht iets betekent. Je zorgt er voor dat je hen helpt met zaken die blijven liggen, maar waar ze enorm mee geholpen zijn. Tijdens NLdoet, maar ook nog lang daarna. We hopen dan ook dat iedereen in ons land met vrienden, collega’s en familie een leuke klus uitzoekt op www.nldoet.nl.”  

Auteur

Meintje Haringsma