Digi-Taalhuis van start in Bibliotheek Balk

BALK

Op dinsdag 1 maart gaat in Bibliotheek Balk het Digi-Taalhuis van start. Iedereen die beter wil leren lezen, schrijven of rekenen of met de computer wil leren werken kan er terecht.  Een keer per week is er een inloopspreekuur; er zijn dan taalvrijwilligers aanwezig die vragen beantwoorden en helpen met bijvoorbeeld het maken van oefeningen, al of niet op de computer.In Balk is het inloopspreekuur op dinsdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur. Op andere dagen kan men tijdens openingsuren altijd terecht in de bibliotheek om zelfstandig te werken aan taal- of andere oefeningen aan de Dubbelstraat 1a in Balk.

Vrijwilligers gezocht

Voor de Digi-Taalhuizen in De Fryske Marrenworden nog vrijwilligers gezocht. De taalvrijwilliger helpt mensen één op één of in een klein groepje om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of met de computer te werken. Wie taalvrijwilliger wil worden heeft een voorliefde voor de Nederlandse taal en is digitaal vaardig. Hij/zij werkt graag met mensen en is minimaal één dagdeel per week beschikbaar. De vrijwilliger krijgt een cursus van Stichting Lezen & Schrijven aangeboden en werkt onder de hoede van de bibliotheek. Wie belangstelling heeft of meer informatie wil kan een e-mail sturen naar m.bergsma@bibliothekenmarenfean.nl. Meer info ook op www.bibliothekenmarenfean.nl

Auteur

Meintje Haringsma