Kinderactiviteiten: Waar is de feestneus

HINDELOOPEN

De actie ‘Help Pake& Beppe de vakantie door’ van de Museumfederatie Fryslân viert dit jaar zijn vijftiende verjaardag. Feest dus in heel veel Friese musea. Ook in Museum Hindeloopen, waarbij kinderen op een speelse manier in contact gebracht worden met het cultureel erfgoed.

Bijzonder is dat kinderen gratis toegang hebben tot het museum. Ze moeten dan wel een aete of ame ,pake of beppe of een andere volwassene tonen die €5,- per kind betaalt voor materiaal en de traktatie. Voor de vijftiende volwassene die het museum deze dagen bezoekt is er een kleine verrassing! Ook gebeurt er natuurlijk weer van alles buiten en in het museum.

Gek geklede figuur

Zo is er een gek geklede figuur die op zijn fiets lawaai maakt en wat  kwijt is. Kinderen kunnen erachter komen waarom hij het feestelijk versierde museum binnen stuift om daar te gaan zoeken.  Kinderen die alles weten van feestneuzen en houden van feestvieren, of die van ‘niets’ een muziekinstrument maken en samen een band vormen om zoveel mogelijk lawaai te maken, zijn welkom. Maar ook kinderen waarvan het gezicht wel een opknapbeurt  kan hebben of die gek zijn op spannend speeltjes. Ook kunnen kinderen hun eigen feestverlichting maken en die dan mee naar huis nemen. Dit alles op woensdag 2 en donderdagmiddag 3 maart in het museum van 14.00 uur-16.00 uur. Leeftijd: 6-12 jaar. Reserveren mag via info@museumhindeloopen.nl en telefoon 0514-521420.

Auteur

Meintje Haringsma